Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Meer dan 700 malafide makelaars geschrapt in vijf jaar tijd

maandag 05 januari 2015 10:10
Meer dan 700 malafide makelaars geschrapt in vijf jaar tijd

“Door dat harde werk, waait er nu een nieuwe wind door het beroep” 

Het Federaal Instituut van Vastgoedmakelaars (BIV) heeft de afgelopen jaren verschillende initiatieven genomen om zijn blazoen op te poetsen door makelaars die er twijfelachtige praktijken op nahouden, uit de federatie te verwijderen. Sinds 2010 werden op die manier al 761 makelaars geschrapt, zo meldt Le Soir.

"Er zijn gemiddeld 100 schrappingen per jaar", zegt BIV-voorzitter Yves Van Ermen. "Vooral in 2010 en 2011 waren er veel omdat we toen net een campagne gelanceerd hadden om de verzekering burgerlijke aansprakelijk te regulariseren".

Problemen

De meest voorkomende problemen zijn geldverduistering, niet terugbetalen van voorschotten en het ontbreken van de verzekering. Daarnaast was er ook een groot aantal valse makelaars die ontmaskerd zijn door privé-detectives, ingehuurd door het BIV. Door dat harde werk, waait er nu een nieuwe wind door het beroep, zegt Van Ermen nog.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...