Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Meer dan 72.000 mensen komen kijkje nemen tijdens regenachtige "Open Wervendag"

maandag 12 mei 2014 08:51
Meer dan 72.000 mensen komen kijkje nemen tijdens regenachtige "Open Wervendag"

“Bouwbedrijven zeer tevreden met deze editie” 

De achtste editie van de "Open Wervendag" heeft zondag meer dan 72.000 bezoekers gelokt, verspreid over 140 werven in Vlaanderen en Brussel. Vooral de interesse in nieuwe bouwtechnieken zoals betonbouw of energiezuinige technieken zoals spouwmuurisolatie was groot, zegt Véronique Vanderbruggen van de Confederatie Bouw. 

De Confederatie Bouw organiseerde al voor de achtste keer de "Open Wervendag" waarop 140 bouwwerven worden opengesteld voor het grote publiek. 

Bezoekers

De grote interesse en beleving van de bezoekers was voor vele bouwbedrijven een fijne verrassing. "Ondanks de regen stonden mensen soms meer dan een uur aan te schuiven om toch maar een kijkje te kunnen nemen. Dat was een aangename verrassing voor de bouwbedrijven, die hoe dan ook zeer tevreden waren met deze editie", aldus Vanderbruggen.

Vorig jaar lokte de "Open Wervendag" nog 78.000 bezoekers. "Door het regenweer en moederdag hadden we minder bezoekers ingecalculeerd."

Dat een eengezinswoning met spouwmuurisolatie 300 bezoekers trekt, en een betonbouwwoning 700 kijklustigen, bewijst volgens Vanderbruggen dat mensen meer en meer interesse tonen in energiezuinige en nieuwe bouwtechnieken. De werven in Brussel vielen wel wat tegen qua bezoekersaantallen, besluit Vanderbruggen. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...