Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Meer gebouwen in steden staan langere tijd leeg

donderdag 08 januari 2015 10:08
Meer gebouwen in steden staan langere tijd leeg

“De langdurige leegstand is in een jaar tijd sterk gestegen” 

Slechts minder dan 1 procent van de gebouwen in Vlaanderen staat leeg, maar het zijn er wel steeds meer. In een jaar tijd is de langdurige leegstand met 19 procent toegenomen. Er blijken wel belangrijke verschillen tussen de steden. Dat meldt De Tijd donderdag.

Hoe erg is het gesteld met de langdurige (minstens een jaar) leegstand van woningen en bedrijfsgebouwen in Vlaanderen? Zelfs voor de Vlaamse overheid lijkt het zeer moeilijk om daar een eenduidig beeld van te krijgen, blijkt uit een vraag van Vlaams Parlementslid Mercedes Van Volcem (Open VLD) aan minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V).

Wonen

Eén is ding is zeker: de langdurige leegstand is in een jaar tijd sterk gestegen. De moeilijke economische context is daar niet vreemd aan. Op basis van de gemeentelijke registers (samengebracht door het Agentschap Wonen-Vlaanderen) stonden in mei 2014 17.404 woningen en kleine bedrijfsruimten leeg. Dat is een stijging van 19 procent tegenover een jaar eerder.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...