Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Meer hypothecaire leningen afgesloten dan vorig trimester

donderdag 25 juli 2013 14:41
Meer hypothecaire leningen afgesloten dan vorig trimester

“Belgen lenen gemiddeld voor 135.000 euro” 

In het tweede trimester van dit jaar zijn in België 48.000 hypothecaire kredietovereenkomsten afgesloten voor een totaalbedrag van ongeveer 5 miljard euro. Aantal en bedrag liggen hoger dan in het eerste trimester van 2013. In die periode werden namelijk 42.000 hypothecaire kredietovereenkomsten afgesloten voor een totaalbedrag van 4,5 miljard euro. In vergelijking met het tweede trimester van vorig jaar werd echter een daling genoteerd in aantal (10 procent) en in bedrag (7,5 procent). Dat meldt Febelfin donderdag op basis van statistieken van de Beroepsvereniging van het Krediet. Het gemiddelde ontleende bedrag voor de aankoop van een woning bleef in het tweede trimester van 2013 ongewijzigd op ongeveer 135.000 euro.

Renovatiekredieten

Wat de aanvragen voor een hypothecair krediet betreft, werd er in het tweede trimester van dit jaar zowel in aantal als in bedrag een lichte stijging opgetekend in vergelijking met hetzelfde trimester van 2012: het aantal aanvragen nam toe met 1,1 procent, het bedrag met 2,3 procent.

De stijging van het aantal toegekende kredieten ten opzichte van het vorige trimester situeert zich op alle vlakken, maar vooral op vlak van de renovatiekredieten (+2.700), kredieten voor de aankoop van een woning (+1.900) en de bouwkredieten (+1.400).

Meer dan 8 op de 10 kredietnemers kozen in het tweede trimester van 2013 voor een vaste rentevoet of een veranderlijke rentevoet met een oorspronkelijke periode van vastheid van 10 jaar of meer. Dat is een lichte stijging ten opzicht van het eerste trimester. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...