Meer privézwembaden na warme zomer 2018

woensdag 26 juni 2019 10:30
Meer privézwembaden na warme zomer 2018

Bron: Pixabay

“Door warme weer komen mensen sneller in verleiding” 

De warme en droge zomer van 2018 doet de verkoop van privézwembaden stijgen. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn de orderboekjes met 14 procent gestegen, zo meldt de Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers van de Confederatie Bouw.

De sector verwacht tegen eind dit jaar 2.750 zwembaden gebouwd te hebben, tegenover 2.400 in 2018. Meer en meer Belgen laten een zwembad bouwen in de tuin van hun woning of kiezen voor een binnenzwembad. De eerste vijf maanden van dit jaar nam het orderboekje dus met 14 procent toe, en de voorbije jaren was er ook al groei, merkt de sectororganisatie op.

Kostprijs?

"Wanneer het zeer warm is, gaan de mensen het zwembad in en komen ze in de verleiding om er een te bestellen. En de zomers worden steeds warmer in België", zegt Patrice Dresse, directeur-generaal van de Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers. "De weersomstandigheden van vorig jaar hebben echt een elan gegeven aan de sector."

De bouw van een zwembad kost gemiddeld 54.000 euro of 35.000 euro voor een meer bescheiden model. De kost van onderhoud en energie komt op 5 euro per dag.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...