Mijn Huis Mijn Architect lokt 27.000 bezoekers

maandag 28 september 2015 09:00
Mijn Huis Mijn Architect lokt 27.000 bezoekers

“Compactheid, energiezuinigheid en onderhoudsvriendelijkheid” 

De zestiende editie van "Mijn Huis Mijn Architect" heeft dit weekend 27.000 bezoekers op de been gebracht. Dat meldt de organisatie in een persbericht. Dit jaar leverde het openhuizenweekend, dat een initiatief is van de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten, met 170 woningen een staalkaart van de moderne architectuur in Vlaanderen.

Mijn Huis Mijn Architect richtte deze editie de schijnwerpers op creatief ruimtegebruik. "We moeten efficiënter omspringen met de beschikbare woonruimte willen we morgen nog genoeg openbare ruimte en groen rondom ons hebben", aldus Marnik Dehaen, voorzitter van de Orde van Architecten-Vlaamse Raad. "Compactheid, energiezuinigheid en onderhoudsvriendelijkheid worden steeds belangrijker. De spreekwoordelijke baksteen in de maag, die behoort stilaan tot het verleden. Met “Mijn Huis Mijn Architect” willen we het signaal geven dat ook met minder grote middelen heel mooie, aantrekkelijke projecten kunnen worden gerealiseerd. Zolang je maar met een architect werkt die meedenkt en van meet af aan het creatieve proces mee vormgeeft."

Woondroom

In de aanloop naar het evenement werd een enquête afgenomen bij een tweehonderdtal toekomstige bouwers. Daaruit blijkt dat voor driekwart van de bevraagden een vrijstaande woning nog steeds de ultieme woondroom is. De Orde deed bij de opening van het evenement dan ook een oproep naar de overheid, die mee een mentaliteitswijziging kan bewerkstellingen. Zo zou herverkaveling meer gestimuleerd moeten worden om een optimalisatie van het ruimtegebruik mogelijk te maken en worden beleidsmakers en stedenbouwkundige ambtenaren opgeroepen om meer open te staan voor alternatieve bouwoplossingen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...