Mijn Huis Mijn Architect verwelkomt 25.000 bezoekers

maandag 25 september 2017 10:00
Mijn Huis Mijn Architect verwelkomt 25.000 bezoekers

“Anders en doordachter omspringen met ruimte” 

Toekomstige (ver)bouwers zijn er dit weekend massaal op uit getrokken voor de 18de editie van Mijn Huis Mijn Architect, een initiatief van de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten. Het openhuizenweekend bracht 25.000 bezoekers op de been.

Het centrale thema dit jaar was 'Creatief met ruimte - Inbreiding/Uitbreiding'. Geïnteresseerden konden 125 woningen verspreid over Vlaanderen en Brussel gratis bezoeken. "Met het thema 'Creatief met ruimte' willen we een blik werpen naar de toekomst", aldus Marnik Dehaen, voorzitter van de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten. Inbreiding is het verdichten van de bestaande dorps- of stadskern door het toelaten van bijkomende woonentiteiten binnen de bebouwde omgeving. Uitbreiding betekent bijkomende woonvolumes creëren door de bouwdiepte te optimaliseren of door de hoogte in te gaan, bijvoorbeeld met een extra bouwlaag.

Betonstop

"Vlaanderen is een aaneenschakeling van woonkernen, industriezones en lintbebouwing en raakt stilaan volgebouwd. Open ruimte in onze directe leefomgeving wordt schaarser en raakt steeds meer versnipperd. Om het tij te keren, moeten we anders en doordachter omspringen met de ruimte rondom ons en openstaan voor nieuwe woonideeën. De aangekondigde betonstop is alvast een stap in de goede richting. Maar er is nog veel meer nodig om de tanker van koers te doen veranderen", aldus Dehaen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...