Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Mogelijks verhoogt overheid btw-tarief bouwsector

dinsdag 02 juli 2013 14:02
Mogelijks verhoogt overheid btw-tarief bouwsector

"Verhoog de btw niet, maar stimuleer mensen om te bouwen" 

De regering denkt eraan om de btw-tarieven op te trekken als een van de pistes bij de begrotingscontrole. Maar volgens de Confederatie Bouw zal een btw-verhoging in de bouwsector alleen maar leiden tot een afname van de vraag, een verschuiving naar meer zwartwerk en dus gemiste inkomsten voor de staat. Een hogere btw zorgt bovendien voor meer inflatie en weegt via de index op de competitiviteit en de werkgelegenheid.

Met een verhoging van het algemene tarief van 21% wordt vooral de nieuwbouw geraakt. Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw is meer voor een alternatief te vinden. "Onze boodschap is duidelijk: verhoog de btw niet. Zorg ervoor dat mensen gestimuleerd worden om een woning te bouwen en te verbouwen en zorg er ook voor dat mensen gestimuleerd worden om werken te laten uitvoeren door een aannemer die hen op het einde van de rit een factuur bezorgt."

Meer info en statistieken over de studie van het Planbureau en de mogelijke gevolgen van de btw-verhoging, is te vinden op de website van Bouwen en Wonen.

(Bron: Bouwen en Wonen)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...