Mozaïek in de badkamer onverminderd populair

vrijdag 19 februari 2016 11:26
Mozaïek in de badkamer onverminderd populair

“Voorkeur gaat uit naar ton-sur-ton kleuren” 

De Romeinen deden het al: mozaïek leggen. Kleine gekleurde steentjes werden in grote aantallen in een vloer of wand gemetseld om deze te verfraaien. Destijds werden er hele voorstellingen in mozaïek weergegeven. Tegenwoordig is mozaïek in de badkamer heel populair, maar dan wel in een moderne variant. De kleine mozaïeksteentjes hoeven niet meer één voor één te worden ingelegd, maar worden op matjes geleverd, wat het tegelen aanzienlijk versneld. Ook kiezen we niet meer voor hele voorstellingen, maar gaat de voorkeur uit naar voornamelijk ton-sur-ton kleuren.

Mozaïek van kiezels

Voor wie meer van natuurlijke materialen houdt, zijn er kiezels die eveneens op kant-en-klare matjes verkrijgbaar zijn. Terre d’Azur importeert dergelijke kiezelmatjes uit Indonesië. De kiezels worden daar uit rivieren gewonnen, waar de steentjes door het stromende rivierwater mooi glad en rond geslepen zijn. De steentjes worden heel nauwkeurig op de matjes geplaatst om een zo klein mogelijke voeg te creëren.

Tegels van kiezels

De nieuwste variant op de ‘ouderwetse’ mozaïek zijn de riverstone tegels. In deze tegels worden de kiezels zichtbaar verwerkt in een hars. Met deze riverstone tegels lijkt uw vloer of wand te bestaan uit een ‘mozaïek’ van kiezelsteentjes, maar het reliëf en ook de voegen ontbreken. Een vlakke kiezelwand of –vloer die gemakkelijk te reinigen is. Er zijn diverse kleurvarianten verkrijgbaar van natuurlijke wit-, beige- en grijstinten tot witte kiezels in blauw, paars of rood gekleurde hars.

(Bron: Bouw en Wonen)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...