Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Nederlands dorp Barchem "te koop"

donderdag 18 april 2013 10:25
Nederlands dorp Barchem "te koop"

“Leegstaande woningen aan de man brengen” 

Het dorp Barchem, in het oosten van Nederland, zet zichzelf twee dagen in de etalage in de strijd tegen leegloop. Met de manifestatie "Barchem te koop", komende vrijdag en zaterdag, hopen de inwoners de tientallen leegstaande woningen in het schilderachtige plaatsje aan de man te brengen. Bij voorkeur aan gezinnen met kinderen.

Het halve dorp werkt mee aan het initiatief, dat moet voorkomen dat tegelijk met de mensen ook de voorzieningen en de leefbaarheid uit het dorp verdwijnen. Barchem (912 inwoners) heeft nog een basisschool, een kerk, een supermarkt en een bakker. Als de bevolking verder krimpt, zoals op basis van onderzoek wordt verwacht, komen die voorzieningen in gevaar.

Voorzieningen

"Daarom moeten we nu wat doen en de mensen wakker schudden voor het te laat is", zegt initiatiefnemer Hans Nieboer, hoofd van de Barchschole. Hij zag in de prognoses dat zijn leerlingenaantal in de komende jaren snel zal dalen. "We kunnen belangstellenden nu nog een aantrekkelijke, rustige en veilige leefomgeving bieden met een school, middenstand, een dorpshuis en een actief verenigingsleven."

Open huis

Er is een glossy over het schilderachtige dorp gemaakt en een stoomtram rijdt vrijdag en zaterdag belangstellenden naar te koop staande woningen. Makelaars en banken staan in het dorpshuis klaar om meteen zaken te kunnen doen. Wie toehapt, maakt kans op gratis verhuizing, tuinaanleg of interieurontwerp.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...