Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Nederlandse vastgoedcrisis ook merkbaar in de grensstreek

dinsdag 03 september 2013 11:59
Nederlandse vastgoedcrisis ook merkbaar in de grensstreek

“Nederland wordt geteisterd door zware vastgoedcrisis” 

De gevolgen van de vastgoedcrisis in Nederland sijpelen door in de grensstreek in België. Uit cijfers van de Notarisfederatie blijkt dat het voorbije anderhalf jaar de woningprijzen er gemiddeld met 6,2 procent zijn gedaald terwijl die in de rest van Vlaanderen met bijna 9 procent stegen. Dat heeft Kanaal Z vrijdag bericht.

"Nederland wordt geteisterd door een zeer zware vastgoedcrisis. Prijzen dalen tot 28 procent, in die mate dat Nederlanders momenteel bij verkoop van hun woning niet meer in staat zijn om hun hypotheek terug te betalen", aldus Luc Machon, al meer dan 20 jaar vastgoedmakelaar in de Limburgse grensstreek. De Nederlanders blijven weg in de grensstreek en dus zakt de vraag en bijgevolg ook de prijzen van vastgoed.

Ook de prijzen van appartementen in de grensstreek daalden met 8,2 procent, terwijl dat in heel Vlaanderen -2,6 procent bedroeg. Hier speelt het Nederlander-effect dus minder. "Wellicht omdat Nederlanders in deze streek meer kozen voor woningen en minder voor appartementsbouw", aldus Machon.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...