Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Nieuw op 1 december - Renovatiepremie wordt belastingaftrek

vrijdag 28 november 2014 08:46
Nieuw op 1 december - Renovatiepremie wordt belastingaftrek

“Voorwaarden en bedragen blijven wel dezelfde” 

De oude regeling voor de Vlaamse renovatiepremie vervalt op 1 december. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming blijven dezelfde, maar voortaan wordt het bedrag uitgekeerd in de vorm van een belastingaftrek.

Sinds 2007 kan een premie worden aangevraagd voor renovaties van meer dan 10.000 euro. Afhankelijk van het inkomen bedraagt die tot 30 procent van de investeringskost, met een plafond van 10.000 euro.

Maar dat systeem wordt vanaf 1 december grondig hervormd. De tegemoetkoming zal niet langer worden uitbetaald in de vorm van een subsidie, maar als belastingvermindering, gespreid over drie jaar. Wie de woning voor die termijn verlaat, verliest één of meerdere terugbetalingsschijven. Een uitzondering daarop geldt als de woning wordt verhuurd via een sociaal verhuurkantoor.

Voorwaarden

Wie na 1 december werken uitvoert, kan ze pas ten vroegste in de belastingaangifte van de zomer daarop ingeven. De voorwaarden en bedragen blijven wel dezelfde. De belastingvermindering kan dus worden aangevraagd voor een woning van minstens 25 jaar oud, waarin wordt gewerkt aan de ruwbouw, het dak, het buitenschrijnwerk, de elektriciteit, de verwarming, het sanitair of de trappen. Er gelden ook strikte plafonds op het gezinsinkomen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...