Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Nieuw op 1 juni - Bodemattesten worden duurder

maandag 27 mei 2013 16:43
Nieuw op 1 juni - Bodemattesten worden duurder

“Digitalisering van de bodeminformatie en andere uitbouw” 

De prijs voor een bodemattest stijgt op 1 juni van 34 euro naar 50 euro. Een en ander vloeit voort uit de kosten van de digitalisering van de bodeminformatie, het uitbouwen van het webloket voor gemeenten, het webloket voor bodemsaneringsdeskundigen en een digitale kaart van bodemonderzoeken in Vlaanderen, die men via het geoloket kan raadplegen.

Kostprijs

De inkomsten uit de retributie, tot hiertoe vastgesteld op 34 euro, voor de aflevering van bodemattesten volstaan niet langer om de kostprijs van het grondeninformatieregister en het bodemattest te compenseren, luidt het. Daarom zal de kostprijs van het bodemattest vanaf 1 juni 50 euro bedragen voor een kadastraal perceel. Een attest voor een deel van een kadastraal perceel zal 200 euro kosten in plaats van 135 euro nu.

Een bodemattest moet sinds 1 oktober 1996 verplicht bij Ovam worden aangevraagd bij overdracht van gronden. Zo wordt de koper geïnformeerd over de bodemkwaliteit. Een bodemattest vermeldt alle gegevens die Ovam over een grond kent.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...