Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Nieuwstraat Brussel en Antwerpse Meir zijn duurste winkellocaties in België

dinsdag 19 november 2013 11:19
Nieuwstraat Brussel en Antwerpse Meir zijn duurste winkellocaties in België

“Jaarlijkse huurprijs van 1.800 euro per m²” 

De Nieuwstraat in Brussel en de Meir in Antwerpen zijn samen de duurste winkellocaties in ons land met een jaarlijkse huurprijs van 1.800 euro per vierkante meter. Op een wereldwijde ranking van Cushman & Wakefield - die één locatie per land telt - neemt de Nieuwstraat zo de 34e plaats in. Dat meldt het vastgoedbedrijf woensdag in een persbericht.

Ondanks "het lagere inwonersaantal en de lagere stadshiërarchie" scoort de Meir evengoed als de Nieuwstraat. Dit benadrukt volgens het vastgoedbedrijf "de sterke aantrekkingskracht van Antwerpen als winkelstad". Volgens Thierry Debourse van Cushman & Wakefield zouden de huurprijzen in de Nieuwstraat en de Meir op lange termijn nog kunnen stijgen, bijvoorbeeld naar een niveau vergelijkbaar met Amsterdam(17e).

Jaarhuur

De huurprijzen in de Meir en de Nieuwstraat, en in de andere opgenomen Belgische winkelstraten, bleven in de 25e editie van het rapport Main Streets Across The World (2013-2014) stabiel ten opzichte van het rapport van een jaar eerder. De Louisalaan in Brussel volgt met een jaarhuur van 1.700 euro per vierkante meter op de tweede plaats. Dan volgen de Veldstraat in Gent (1.550 euro), de Steenstraat in Brugge (1.200 euro) en de Hasseltse Hoogstraat en Vinave d'Ile in Luik (1.100 euro).

Voorts blijft Causeway Bay in Hongkong de duurste winkelstraat met 24.983 euro per vierkante meter. Dan volgen 5th Avenue in New York (20.702 euro), de Champs-Elysées in Parijs (13.255 euro), New Bond Street in Londen (8.666 euro) en Ginza in Tokio (8.152 euro). 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...