Nog ruim 5.600 keer beroep gedaan op "oude" renovatiepremie

woensdag 10 februari 2016 10:30
Nog ruim 5.600 keer beroep gedaan op "oude" renovatiepremie

“Die regeling is intussen afgelopen” 

Er is welgeteld 5.691 keer een beroep gedaan op de overgangsmaatregel die werd ingebouwd bij de nieuwe renovatiepremie. De overgang gold voor twee maanden en is eind januari afgelopen. Intussen liepen ook al 8.401 nieuwe aanvragen voor renovatiepremies binnen, zo blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans.

Sinds 1 december is het opnieuw mogelijk om een renovatiepremie aan te vragen bij de Vlaamse overheid, maar wel onder andere voorwaarden dan voorheen. Zo is de premie opgesplitst in twee aanvragen, waarbij de tweede ten vroegste één jaar en ten laatste twee jaar na de eerste mag komen. De facturen mogen slechts twee jaar oud zijn in plaats van drie jaar. Het maximumbedrag voor de twee aanvragen samen is 10.000 euro.

Nieuwe premie

Na een forse start met 5.489 aanvragen in december, liepen er in januari opnieuw 2.912 aanvragen binnen, zo blijkt uit de cijfers van minister Homans. Zij toont zich zeer tevreden dat de nieuwe renovatiepremie aanslaat.

Daarnaast werd voorzien in een overgangsmaatregel voor wie voor 1 december 2014 een overeenkomst met een aannemer afsloot. Zij konden nog kiezen voor het oude regime, waarbij de facturen tot drie jaar oud mogen zijn. Die regeling is intussen afgelopen. In totaal hebben nog 5.691 renoveerders er een beroep op gedaan.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...