Nood aan studentenkoten blijft hoog in Hasselt

woensdag 05 september 2018 14:00
Nood aan studentenkoten blijft hoog in Hasselt

“Het afgeleefde kot zoals we dat van vroeger kennen, heeft afgedaan” 

De vraag naar kwalitatieve studentenhuisvesting blijft groot in Hasselt. Om aan die vraag te voldoen, opende vorige week vrijdag de nieuwe studententoren 'Kaperkot Y' in het Kapermolenpark. Volgend jaar volgt nog een derde studententoren met 87 koten. Volgens de UHasselt en CampUSpark blijft Hasselt wel een van de goedkoopste steden op het vlak van studentenhuisvesting. Dat melden de UHasselt en CampUSpark in een persbericht.

Het aantal studenten in Hasselt neemt toe. Zo zijn er momenteel al 782 rechtenstudenten op campus Hasselt gehuisvest, terwijl tegen 2021 en in een latere derde fase nog eens in totaal 1.894 studenten verhuizen van Diepenbeek naar Hasselt. Volgens de UHasselt zal die verhuizing niet voor een leegloop in Diepenbeek zorgen, maar zal Diepenbeek zo wel wat meer ademruimte krijgen. "De UHasselt streeft ernaar om haar opleidingsaanbod in Diepenbeek uit te breiden, zodat er weer nieuwe studenten hun weg vinden naar de campus in Diepenbeek. En dus ook naar de studentenkoten in Diepenbeek", zegt Marie-Paule Jacobs, beheerder van UHasselt.

Kwalitatieve studentenhuisvesting

De groei van Hasselt als studentenstad zal de komende jaren een grote invloed hebben op de Hasseltse markt van studentenkoten. Volgens cijfers van de UHasselt en het dienstencentrum voor studenten StuVo verblijft momenteel al ruim een vierde van alle Hasseltse studenten op kot.

Aangezien dat aantal met de verhuisbeweging alleen maar zal toenemen, zette CampUSpark, de afdeling studentenhuisvesting van projectontwikkelaar Kolmont, in op de uitbouw van een studentencampus in het Kapermolenpark. "Het aanbod van kwalitatieve en betaalbare studentenhuisvesting in Hasselt was tot nu toe eerder beperkt", zegt Jeroen Van Neck, projectleider van CampUSpark. "Het 'afgeleefde' kot, zoals we dat van vroeger kennen, heeft afgedaan. De student anno 2018 moet comfort hebben."

Woontoren

Na 'Kaperkot X' opende afgelopen vrijdag de nieuwe studententoren 'Kaperkot Y' in het Kapermolenpark. Met 97 instapklare studentenkoten zorgt de nieuwe toren vanaf dit jaar voor een totaal van bijna 200 studenten op de CampUSpark-site. De woontoren beschikt ook over een grote, gemeenschappelijke keuken. Die kwam er op aanraden van de universiteit, zodat er tal van evenementen georganiseerd kunnen worden. "De bedoeling van deze polyvalente ruimte is dat we een leuke gemeenschapsvorming creëren onder de inwonende studenten", zegt Joris Vos, Kot Executive Officer van CampUSpark.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...