Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Nooit eerder zo veel vastgoedmakelaars

woensdag 04 februari 2015 09:00
Nooit eerder zo veel vastgoedmakelaars

“Inzetten op kwaliteit en innovatie” 

Ons land telt 9.379 vastgoedmakelaars. Dat is een record, zo blijkt uit cijfers van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV). Tien jaar geleden waren er in ons land nog 1.000 makelaars minder.

Een echte verklaring voor de stijging heeft het BIV niet. "Het is een populair beroep", zegt Luc Machon, vicevoorzitter van het BIV. "We hopen alleen dat ze aangetrokken worden door de juiste motieven, en niet door de lokroep om snel geld te verdienen. Alleen makelaars die voortdurend in de weer zijn en inzetten op kwaliteit en innovatie, kunnen zich onderscheiden."

Sinds september 2013 kan iedereen met een bachelordiploma vastgoedmakelaar worden. Er dient wel nog een mondeling en schriftelijk examen afgelegd worden bij het BIV.

Het Beroepsinstituut speurt actief naar makelaars die zonder erkenning werken en heeft daarvoor twee privédetectives in dienst. In 2014 werden 614 dossiers geopend, een stijging met ruim 40 procent.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...