Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Omgekeerde, ondergrondse wolkenkrabber Earthscraper in Mexico

maandag 19 augustus 2013 10:55
Omgekeerde, ondergrondse wolkenkrabber Earthscraper in Mexico

“Modern, duurzaam en met respect voor open ruimtes” 

Een omgekeerde wolkenkrabber waarbij zo diep mogelijk wordt gebouwd, dat is de opzet van de Earthscraper in MexicoCity, ontworpen door BNKR Arquitectura. Het moderne gegeven heeft alvast veel voordelen en nu al wordt de vraag gesteld of dit de nieuwe bouwtrend kan zijn. Modern, duurzaam en met respect voor open ruimtes zijn nog maar een aantal zaken die gesmaakt worden. Ook het behoud van de historische skyline is hierbij een belangrijk profijt. 

Het ingenieursbureau BNKR Arquitectura wil het 300 meter diepe gebouw realiseren in Mexico City. Het belangrijkste plein van de stad, bekend als Zocolo, is bijna 60.000 m² groot en is als één van de grootste pleinen ter wereld de ideale locatie voor het concept. De zogenaamde Earthscraper heeft de vorm van een omgekeerde piramide en moet een mix voorzien van residentiële en commerciële ruimtes. Een glazen vloer bedekt het plein in de stad en filtert het natuurlijke licht van de bovenstaande wereld.


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...