Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Ondernemersvertrouwen trekt aan in mei

maandag 27 mei 2013 10:45
Ondernemersvertrouwen trekt aan in mei

“Positief nieuws voor de bouwnijverheid” 

Het ondernemersvertrouwen is deze maand licht verbeterd, vooral in de bouwnijverheid en in de dienstverlening aan bedrijven. Ook in de verwerkende nijverheid is er sprake van de tweede verbetering op rij in het ondernemerssentiment. De bedrijven in de handel zijn wel pessimistischer dan een maand eerder. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurenquête bij bedrijven van de Nationale Bank (NBB).

Verbetering

Vorige maand was de conjunctuurbarometer nagenoeg stabiel tegenover de maand eerder. In mei was er een verbetering: de index kwam uit op -12,4 punten.

Zowel in de dienstverlening aan bedrijven als in de bouwnijverheid was er een verbetering met 4 punten. De bedrijfsleiders kijken positiever aan tegen de bedrijfsactiviteit, de marktvraag en de orderboekjes.

Het vertrouwen in de handel kalft daarentegen verder af. In mei ging het om de vierde opeenvolgende achteruitgang. Dat is voornamelijk te wijten aan "verder versomberde vooruitzichten betreffende de werkgelegenheid".

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...