Online huis kopen

donderdag 05 april 2018 12:12
Online huis kopen

Bron: simonhulsbosch

"Openbare verkoop van huizen binnenkort online"

Als het van de Koninklijke Federatie van Notarissen afhangt zal je binnenkort in geval van openbare verkopen de aankoop van uw huis, appartement, ... online kunnen doen in plaats van u te begeven naar de verkoopzaal.
Nadat de notarissen een aantal jaren geleden met NotaClick reeds een gelijkaardig initiatief opzetten, lanceert de federatie van notarissen in mei een nieuw online platform als alternatief voor de traditionele verkoop. Iedereen zal dus van achter zijn computer kunnen deelnemen aan de veiling, zich niet meer fysiek ter plaatse moeten begeven om een bod uit te brengen maar dus online het bod kunnen uitbrengen, bevestigt voorzitter Erik Van Tricht. Verkopers (eigenaars) zullen dus de keuze hebben om de openbare verkoop online te organiseren of op de traditionele manier, m.a.w. de zitdag - verkoopmoment zoals we die nu kennen in een zaaltje of café. Meer details over hoe het concreet zal werken, zullen de notarissen in mei geven. "We zijn de laatste punten en komma's aan het zetten en de IT nog aan het controleren", zegt Van Tricht. Wettelijk is alles wel al in orde, zegt Van Tricht. (bron: Belga)

"Nog een klein beetje voorbarig" 

Zo reageert Pierre Vandepitte van VDV Advocaten in een eerste reactie: "De 2de zitdag is al eerder afgeschaft maar er is ook zo iets als het recht van hoger bod, die vandaag na de zitdag nog kan uitgebracht worden. Dit betekent dat de online verkoopt na het beëindigen van de veiling nog niet kan gesloten worden. Vanaf 1 september 2018 zou dit recht van hoger bod echter niet langer gehandhaafd worden zodat een online openbare verkoop georganiseerd kan worden. Het ziet er dus naar uit dat het wettelijk kader er zal komen maar het is momenteel nog niet in werking getreden.
Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...