Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Oostendse hotelschool verkocht voor 40 miljoen euro

dinsdag 09 juli 2013 15:18
Oostendse hotelschool verkocht voor 40 miljoen euro

“Past in het kader om 3.000 nieuwe woonentiteiten te creëren” 

Het stadsbestuur van Oostende is ingegaan op een bod van 40 miljoen euro van bouwgroep Degroote voor de hotelschool van HoTech. Dat meldt schepen voor Ruimtelijke Ordening Bart Tommelein (Open Vld) donderdagavond, kort na de goedkeuring van de raad van bestuur van Het Autonoom Gemeentebedrijf Stadshernieuwing.

Al jaren plant de stad Oostende een grondige vernieuwing van de site die in de nabijheid ligt van het station en de jachthaven. Om die plannen te realiseren zette het Autonoom Gemeentebedrijf Stadshernieuwing Oostende de hotelschool in de etalage met een vraagprijs van 40 miljoen euro. Vastgoedgroep Degroote, de enige bieder, had dat bedrag veil voor de site.

Commerciële functie

De akte gaat nu richting de provinciegouverneur. Eens daar gepasseerd, zal de stad Oostende een Ruimtelijk Uitvoeringsplan opmaken om samen met de vastgoedgroep te kijken wat de mogelijkheden zijn. Daarna moet nog een bouwvergunning gegund worden. De hele procedure zal al snel enkele jaren in beslag nemen. Tommelein denkt dat de realisatie van de werken pas voor de volgende legislatuur zal zijn. De hotelschool heeft overigens nog een huurcontract lopen tot 2019, dat nu heronderhandeld moet worden met de nieuwe eigenaars.

Op de site komen nieuwe woningen, maar ook een commerciële functie is niet uitgesloten.

"Dit project past in het kader van de stad Oostende om 3.000 nieuwe woonentiteiten te creëren. Bovendien is het een toplocatie in de nabijheid van de haven en het station wat zeker ook de commerciële aard van de binnenstad zal versterken", aldus Tommelein.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...