Open Wervendag goed voor 75.000 bezoekers

maandag 01 juni 2015 09:00
Open Wervendag goed voor 75.000 bezoekers

“Nadruk op hoogtechnologische aspect van de bouw” 

De 9e editie van de Open Wervendag wist zondag ruim 75.000 bezoekers te lokken, zo meldt de Confederatie Bouw zondag. Meer dan 170 werven in heel België hebben de hekken opengezet voor het grote publiek. De rode draad dit jaar was 'hightech'. Vorig jaar waren er met 72.000 iets minder bezoekers.

Bij de blikvangers onder de werven waren dit jaar bijvoorbeeld de aanleg van de A11-autosnelweg in West-Vlaanderen, de restauratie van de Scheldekaaimuren in Antwerpen, het stadsvernieuwingsproject De Krook in Gent en de restauratie van een deel van de kathedraal van Luik.

Nog tientallen andere bouw- en renovatieprojecten, gaande van energiezuinige woningen over sport- en cultuurcentra tot scholeninfrastructuur, openden de deuren.

Hightech

De nadruk van het evenement lag dit jaar op het hoogtechnologische aspect van de bouw. "Onze bedrijven zijn hoogtechnologisch geworden en dat zie je tot in de kleinste werf", aldus Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder Confederatie Bouw.

Overigens maakte Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits in het kader van de Open Wervendag bekend dat tien Vlaamse scholen maandag het nieuws krijgen dat ze kunnen starten met de bouw van een nieuwe school. "De aannemers krijgen het startbevel om de bouwwerven eerstdaags op te starten." Het programma 'Scholen van Morgen' zal zo de kaap van 100 opgestarte bouwwerven ronden. De projecten in Waregem, Kortrijk (2), Izegem, Roeselare, Eeklo, 's Gravenwezel, Mol, Herentals en Neerpelt zijn goed voor een totale investering van zowat 98 miljoen euro.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...