Open Wervendag lokt ruim 84.000 bezoekers

maandag 20 mei 2019 09:00
Open Wervendag lokt ruim 84.000 bezoekers

Bron: Pixabay

“Jongeren warm maken voor bouwsector” 

De dertiende editie van de Open Wervendag heeft ruim 84.000 bezoekers op de been gebracht. Dat meldt initiatiefnemer Confederatie Bouw. Dit jaar gingen 135 werven open voor het publiek. Met de Open Wervendag hoopt de Confederatie Bouw jongeren warm te maken voor de sector. Er staan immers ruim 16.000 vacatures open. "Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in onze sector, zo geeft de erg hoge opkomst ook aan", zegt topman Robert de Mûelenaere.

"Die 84.000 bezoekers konden zondag genieten van de diversiteit aan werven, het hoogtechnologisch karakter van de bouw - dat ook zorgt voor een resem nieuwe beroepen - en de klimaatoplossingen die onze sector aanbiedt."

Eyecatchers

Blikvangers waren onder meer het stedelijk zwembad in Ronse, Crematorium Polderbos in Oostende, de bouw van een stormwaterbekken van 8.000 m² in Sint-Pieters-Woluwe, de bouw van twee ziekenhuisvleugels van AZ Sint-Lucas in Gent en de restauratie en ombouw naar een multifunctionele Sint-Niklaaskerk met evenementenhal in Westkapelle.

Een week voor de verkiezingen kregen verschillende werven politici op bezoek, zegt Confederatie Bouw. Bart De Wever (N-VA) en Kris Peeters (CD&V) bezochten de werf van NewsCity (Medialaan-De Persgroep) in Antwerpen, Hilde Crevits (CD&V) ging kijken bij het AZ Delta in Roeselare, Lydia Peeters (Open Vld) en Wouter Beke (CD&V) trokken naar hogeschool PXL in Hasselt, Matthias De Clercq (Open Vld) naar het AZ Sint-Lucas in Gent en Koen Van den Heuvel (CD&V) ging een houtskeletbouwwoning in Laakdal bekijken.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...