Overzicht werven die Open Wervendag zullen kenmerken

donderdag 21 mei 2015 12:05

"Meer dan 170 werven toegankelijk op 9de Open Wervendag" 

Op 31 mei 2015 zullen circa 170 werven hun hekken en deuren opengooien voor het grote publiek ter gelegenheid van de traditionele Open Wervendag. De Confederatie wil op die manier de grote diversiteit van de sector en de innovatie en motivatie die de ondernemingen drijft in de kijker plaatsen. Een overzicht van de werven die wellicht deze editie zullen kenmerken.

Opnieuw heeft het grote publiek keuze te over. Zo gediversifieerd is het aanbod aan werven dit jaar. De grote infrastructuurprojecten zullen zeker een massa volk aantrekken, net als restauratieprojecten. Bezoekers zullen zich ook rekenschap kunnen geven van de technologische sprong die de bedrijven hebben gemaakt op het gebied van energie-efficiëntie van gebouwen. Deze editie zal trouwens zeer energiezuinige woningbouw belichten waarbij tegelijkertijd de klemtoon zal gelegd worden op de financiële haalbaarheid van deze woningen, een uitdaging voor de hele sector.

Andere duidelijke trend dit jaar: het groeiende succes van houtbouw, een weergave van de doorbraak van deze bedrijfskolom, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. We zetten ook het investeringsprogramma "Scholen van Morgen" in Vlaanderen in de verf, voor de bouw van nieuwe scholen via publiek-private partnerschappen. Sommige van die onderwijsinstellingen in aanbouw zullen hun deuren en hekken openzetten tijdens Open Wervendag.

Hierbij een kort overzicht van de topwerven in Vlaanderen en Brussel van deze editie.

Antwerpen

Eén van de blikvangers in de provincie Antwerpen is ongetwijfeld de restauratie van de Scheldekaaimuren. Het project kadert in het Sigmaplan van de Vlaamse overheid dat Vlaanderen beter wil beschermen tegen overstromingen van de Schelde. De kaaimuren in Antwerpen worden gestabiliseerd en het toenemende risico op overstromingen wordt ingeperkt. De bezoeker wordt meegenomen in de wondere wereld van de waterbouw. Andere toppers in deze provincie zijn het residentieel project Cadiz, de indrukwekkende sportinfrastructuur Sportoase, de ondertunneling van de R11 en de gloednieuwe campus voor het AZ Sint-Maarten.

Limburg

Limburg legt het accent dit jaar op wonen en scholenbouw. Het woonproject Stadshaven ligt op het meest centrale punt van het nieuwe Hasselt. Op deze toplocatie kan u genieten van een indrukwekkend panoramisch zicht op de stad. Ook in Leopoldsburg en Zonhoven zijn mooie woonprojecten te bezoeken. In Beringen en Riemst kan u van dichtbij de bouw van een nieuwe school bekijken.

Oost-Vlaanderen

Het Quantum Building in Gent betekent de start van de gebiedsontwikkeling aan de oude dokken. Het nieuwe kantoorgebouw is zowel op vlak van architectuur als van duurzaamheid een topper. Een andere mooie blikvanger in Gent is het stadsvernieuwingsproject De Krook, een nieuw centrum voor media en informatie waarin ook de openbare bibliotheek een onderdak zal vinden. Daarnaast biedt Oost-Vlaanderen de mogelijkheid om verschillende vooruitstrevende woonprojecten te bezoeken waarbij energiezuinigheid en betaalbaarheid vooropstaan. In Nazareth kan u zelfs de na-isolatie van een woning live meemaken.

West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen springt onmiddellijk de aanleg van de nieuwe A11-autosnelweg in het oog die de N31 in Brugge zal verbinden met de N49 in Westkapelle. De A11 is één van de missing links in het Vlaamse wegennet en het grootste Design-Build-Finance-Maintain-wegenisproject in Vlaanderen. Bezoekers kunnen 2,5 kilometer van de weg in aanbouw bewandelen. Andere werven die opvallen, zijn de renovatie van de herberg "Oud Cortryck", de nieuwe campus van beeldvormingspecialist Barco en de renovatie van het stadhuis in Diksmuide.

Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant trekt de kaart van de energiezuinige woningbouw. In Sint-Pieters-Leeuw vindt u bijvoorbeeld de bouw van Residentie Violetta, een ambitieus stadsvernieuwingsproject met meer dan 70 energiezuinige woningen en appartementen. Ook in Wolvertem vinden bezoekers een modern appartementencomplex en in Tremelo een nieuwbouwwoning in houtskelet.

(Bron: Home & Trends)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...