Paul McCartney koopt penthouse van drie verdiepingen in hartje New York

woensdag 03 juni 2015 11:10

"Meerdere balkons met uitzicht op Central Park" 

Paul McCartney en zijn vrouw Nancy hebben voor 15,5 miljoen dollar (14 miljoen euro) een maar liefst drie verdiepingen tellend penthouse in hartje New York gekocht.

Het penthouse bestaat uit twee grote verdiepingen en een kleine bonus-verdieping. Iedere verdieping van het prachtige appartement beschikt over 10 meter hoge glazen ramen van vloer tot plafond die een uitzicht bieden op Central Park. Het appartement heeft ook meerdere balkons met uitzicht op het park. In totaliteit zijn er tien kamers, waarvan vijf slaapkamers met eigen badkamer en wit marmeren vloeren. Ook is er een privélift.

Het in 1967 door Horace Ginsbern ontworpen gebouw op 1045 Fifth Avenue was, zo schrijft de New York Post, lange tijd eigendom van de in 1977 overleden projectontwikkelaar Manny Duell. Hij ontwierp ook het penthouse op de 15de, 16de en 17de verdieping. Zijn vrouw Irene woonde er tot haar dood op 92-jarige leeftijd afgelopen zomer. Hun dochter Thea en zoon Benjamin besloten daarop het penthouse te verkopen.

Naast de aankoopprijs moet McCartney maandelijks bijna 13.000 dollar (11.600 euro) aan servicekosten betalen.

(Bron: Hollywoodhuizen.nl)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...