Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Philippe Gilbert investeert mee in immobiliënproject in Aywaille

maandag 02 september 2013 14:48
Philippe Gilbert investeert mee in immobiliënproject in Aywaille

“Deel van de site gewijd aan de fiets” 

Een bedrijf uit de Waalse gemeente Sprimont investeert 40 miljoen euro in de bouw van een rusthuis, een honderdtal appartementen, kantoren en een hotel op een terrein van 4,5 hectare groot in Aywaille, in de provincie Luik. Wereldkampioen wielrennen Philippe Gilbert zal eveneens mee investeren in de bouw van dat hotel. De wielrenner is afkomstig uit Aywaille.

Een deel van de site, die gelegen is vlak bij de afritten van de snelweg en de heuvel La Redoute, vooral bekend als beklimming in de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik, zal volledig in het teken staan van de fiets. Zo komen er op de plek bijvoorbeeld winkels die met de fiets te maken zullen hebben. Er komt ook een hotel met een vijftigtal kamers en diverse wellnessfaciliteiten. "Jaarlijks beklimmen 100.000 wielerliefhebbers la Redoute, maar in de onmiddellijke omgeving zijn geen voorzieningen", legt Pierre Eloy, directeur van het aannemersbedrijf Eloy, uit.

Bouw

Wereldkampioen Philippe Gilbert zal volledig mee investeren in het hotelproject. Het begin van de bouw ervan is voorzien voor 2015. Bedoeling is dat het hotel professionele wielerploegen op stage verwelkomt, maar ook deelnemers aan fietsweekends.

Vrijdag is de eerste steen gelegd van dit grote immobiliënproject, met de start van de bouw van het rusthuis. De opening van dat rusthuis wordt verwacht voor 2015. Er komen ook een honderdtal appartementen. De benedenverdiepingen van elk gebouw worden kantoren.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...