Playboy Mansion terug op de markt - koper haakt af

donderdag 11 augustus 2016 11:30
Playboy Mansion terug op de markt - koper haakt af

“Koper zou onredelijke eisen gesteld hebben” 

De beroemde Playboy Mansion gaat komende maandag weer de markt op. De verkoop van de Playboy Mansion aan Daren Metropoulos is namelijk in het water gevallen.

De 32-jarige zoon van een steenrijke zakenman zou onredelijke eisen gesteld hebben wat betreft de toegang tot de kapitale villa. Hierdoor zou de privacy van Hugh Hefner ernstig in het gedrang komen.

Metropoulos mocht de woning kopen onder voorwaarde dat de 90-jarige Playboybaas Hefner in het huis mocht blijven wonen tot zijn dood. Pas daarna zou Metropoulos de villa mogen opknappen. Maar Daren wilde nu al beginnen met het samenvoegen van het huis dat hij naast de Playboy Mansion reeds bezit. Zo wilde de zakenman de grond rondom de twee huizen nu al met elkaar verbinden.

Indeling

De Playboy Mansion heeft 29 kamers, een thuisbioscoop, een zwembad en een apart gastenverblijf met vier slaapkamers. Verder komt het huis met een vergunning voor een dierentuin, een basketbalveld, een waterval en een groot zwembad. Hefners bedrijf Playboy Enterprises kocht het huis in 1971 voor 1,05 miljoen dollar (920.000 euro).

Het magazine Forbes noemde ooit de architecturale stijl van het huis gothisch/tudor. Volgens kenners is het in 1927 gebouwde huis in slechte staat.

(Bron: Hollywoodhuizen.nl)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...