Prestigieuze MIPIM Award voor twee Belgische projecten

dinsdag 22 maart 2016 13:00
Prestigieuze MIPIM Award voor twee Belgische projecten

“Al van 2012 geleden dat een Belgisch project nog een Award behaalde” 

Twee Belgische projecten, Treurenberg in Brussel en Paradis Express in Luik, zijn bekroond met een prestigieuze MIPIM Award.

In Cannes liep vorige week de professionele vastgoedbeurs MIPIM, waar traditioneel ook enkele prestigieuze vastgoedprijzen worden uitgereikt. In de categorie 'ecologisch meest vernieuwend project', won het project Treurenberg. Het is het eerste 'net-zero energy'-kantoorgebouw in Brussel.

Het gebouw werd ontwikkeld voor Axa Belgium. Het ontwerp is van het Belgische bureau Assar Architects. Dat Brusselse bureau haalde al zeven Mipim Awards binnen. Geen enkel bureau of ontwikkelaar deed beter. Het kantoor mag hiermee nog een Award aan dat indrukwekkende rijtje toevoegen.

Trofee

In de categorie 'beste toekomstig project' ging Paradis Express in Luik aan de haal met de trofee. Paradis Express wordt ontwikkeld door Fedimmo (Befimmo). De architecten zijn Association A2M, Jaspers-Eyers en BAG. Ook Bureau Lemaire, TPF Engineering, D2S, Heinz Winters Atelier, Duchène, Galère en Interbuild werken er aan mee.

Het was al geleden van 2012 dat een Belgisch project nog een Award behaalde. Er waren maar liefst vier gebouwen in België genomineerd voor een Award op MIPIM. Naast de twee prijsbeesten waren ook het Groen kwartier in Antwerpen, en Toison d'Or in Brussel genomineerd. Groen Kwartier is de transformatie van het vroegere Militaire Hospitaal van Antwerpen tot een nieuwe woonwijk met 400 woningen midden in de stad met heel wat groen. Toison d'Or is een gemengd project, met prestigieuze winkels, waaronder de Apple Store.

(Bron: De Morgen)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...