Prijs Belgische woning iets gedaald eind vorig jaar

maandag 10 april 2017 15:00
Prijs Belgische woning iets gedaald eind vorig jaar

“Belgische huizenprijzen stijgen minder snel dan gemiddeld in eurozone” 

De Belgische huizenprijzen zijn in het vierde kwartaal van 2016 met 0,4 procent gedaald ten opzichte van de drie maanden voordien. Maar vergeleken met de laatste drie maanden van 2015 stegen de prijzen wel, met 2,6 procent. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

In heel de eurozone steeg de gemiddelde prijs van een woning sneller dan in België. Zo gingen de huizenprijzen in de landen van de euro in het slotkwartaal van 2016 met 4,1 procent hoger vergeleken met een jaar eerder. In de Europese Unie was dat zelf een stijging van 4,7 procent. In vergelijking met het derde kwartaal staat plus 0,8 procent in de tabellen voor zowel de eurozone als de EU.

Lidstaten

Van de lidstaten waarvan de gegevens beschikbaar zijn, kunnen we de hoogste jaarlijkse stijging van de huizenprijzen in het vierde kwartaal van 2016 opmerkingen in Tsjechië (+ 11 procent), Hongarije (+ 9,7 procent) en Litouwen (+ 9,5 procent). En dat terwijl de prijzen quasi stabiel bleven in Italië (+ 0,1 procent)

In vergelijking met het voorgaande kwartaal (derde kwartaal van 2016) merken we de hoogste stijging op in Malta (+ 6 procent), Tsjechië (+ 4,7 procent), Nederland (+ 3,2 procent) en Cyprus (+ 3,1 procent). De grootste dalingen zijn dan weer weggelegd voor Denemarken (- 1,5 procent), Kroatië (-0,6 procent) en België (- 0,4 procent). De Belgische huizenprijzen stijgen dus minder snel dan gemiddeld in de eurozone.

(bron: Belga, Eurostat)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...