Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Professioneel vastgoed helemaal in de lift

woensdag 29 oktober 2014 16:43
Professioneel vastgoed helemaal in de lift

"Op zoek naar nieuwe en optimaal ingerichte kantoorgebouwen" 

De Belgische kantoormarkt zit meer dan ooit in de lift. Vooral in Brussel en Vlaanderen is er enorm veel vraag naar kantoorgebouwen en professionele ruimten. Hierbij gaat de voorkeur vooral uit naar nieuwe en optimaal ingerichte gebouwen die bovendien nog energiezuinig én goed bereikbaar zijn.

Vooral in Brussel kan men de vraag naar kantoorvastgoed amper bijhouden. Dat is natuurlijk niet helemaal onlogisch. Als hoofdstad van de Europese Unie is het een uitstekende uitvalsbasis voor vele multinationals, en natuurlijk hebben ook de Europese instellingen en administraties die er gevestigd zijn, nood aan kantoorgebouwen. De beschikbaarheidsgraad in Brussel is daardoor erg laag. Er zal de komende jaren dus nog serieus geïnvesteerd moeten worden om deze vraag te kunnen volgen.

Kantoorvastgoed in Vlaanderen

Naast Brussel stijgt ook in Vlaanderen de vraag naar kantoorvastgoed snel. De vraag blijft hierbij het grootst in Antwerpen, maar ook steden zoals Gent, Mechelen, Leuven en Hasselt doen het goed. Andere steden laten nieuwkomers voorlopig links liggen. Het is opvallend hoe de Vlaamse kantoorvastgoedmarkt beter presteert dan haar Waalse tegenhanger, met grote kantoormarkten Luik, Charleroi en Namen als (stagnerende) koplopers.

Net nu de markt voor kantoorvastgoed weer aanzwengelt, stijgt ook de vraag naar winkelvastgoed. Winkels en retailgebouwen worden steeds populairder, en dan vooral in grote winkelstraten. Na enkele stille jaren lijkt professioneel vastgoed weer helemaal in de lift te zitten.

Kantoren gezocht

Dat professioneel vastgoed is ook heel snel terug te vinden via immoproxio.be, hét aanbod van vastgoedmakelaars op één website. Zo kan er naast commercieel en industrieel vastgoed vanaf heden ook effectief gezocht worden op "Kantoren". Neem alvast een kijkje en ontdek het meest up-to-date aanbod van de vastgoedprofessionals.

(Bron: Bouw en Wonen)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...