Professionele syndici vragen Tommelein om energieheffing in flatgebouwen te herbekijken

woensdag 01 juni 2016 10:00
Professionele syndici vragen Tommelein om energieheffing in flatgebouwen te herbekijken

“Gemeenschappelijke delen in appartementsgebouwen vrijstellen van nieuwe energieheffing” 

De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) roept Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) op om de gemeenschappelijke delen in appartementsgebouwen vrij te stellen van de nieuwe energieheffing. CIB Vlaanderen lanceerde de oproep dinsdag in een persmededeling.

De meer dan 700.000 appartementsbewoners in Vlaanderen worden zwaarder getroffen door de Vlaamse energieheffing. Zij betalen vandaag een stuk meer voor hun elektriciteit dan bewoners van een eengezinswoning. Dat komt door de energieheffing voor gemeenschappelijke delen die mede-eigenaars bovenop de individuele heffing moeten betalen.

Kosten

Via de Vlaamse energieheffing zal er minstens 100 euro verschuldigd zijn per afnamepunt en soms veel meer, zegt de confederatie. Maar het verbruik via deze afnamepunten in de gemeenschappelijke delen is vaak heel beperkt. De kostenverhoging via de energieheffing staat dan in totale wanverhouding met de normale elektriciteitsfactuur die meestal slechts enkele tientallen euro's bedraagt. Een factuur van 100 euro per afnamepunt is in dergelijke context totaal disproportioneel, klinkt het. In een gebouw met vijf appartementen wordt dit dan gemiddeld 20 euro extra per gezin.

CIB Vlaanderen vraagt aan Vlaams minister van Energie Tommelein om de elektriciteitsmeters van de gemeenschappelijke delen vrij te stellen van de nieuwe energieheffing. Zo worden mede-eigenaars niet gestraft louter en alleen omdat ze in een appartementsgebouw wonen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...