Real Estate Awards 2016. En de winnaars zijn...

maandag 06 juni 2016 10:00
Real Estate Awards 2016. En de winnaars zijn...

“Vastgoedondernemer en vastgoedbelofte van het jaar” 

De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) reikte donderdagavond 2 juni in Tour & Taxis de Real Estate Awards uit. Met deze prijzen stimuleert én inspireert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector. Het Antwerpse vastgoedkantoor Azull werd verkozen tot Vastgoedondernemer van het Jaar, terwijl Vinta uit Kortrijk zich een jaar lang de Vastgoedbelofte van het Jaar mag noemen. De prijs die CIB Vlaanderen elk jaar toekent aan een politicus of organisatie die zich inzet voor de sector, ging naar het Steunpunt Wonen.

CIB Vlaanderen ging op zoek naar sterke ondernemersverhalen. Een onafhankelijke jury boog zich over de ingediende dossiers en duidde in elke categorie (Vastgoedondernemer en Vastgoedbelofte) drie genomineerden aan. Donderdagavond bepaalde het publiek met meer dan 350 vastgoedmakelaars, via live stemming mee wie uiteindelijk met een prijs ging lopen.

Vastgoedondernemer van het Jaar

In de categorie Vastgoedondernemer van het Jaar waren de drie genomineerden: Johan Heylen van Heylen Vastgoed uit Herentals, Marleen De Vijt van Azull uit Antwerpen en Peter Bonhomme van West-Littoral uit Oostduinkerke. Azull, gespecialiseerd in Spaans vastgoed, kwam als winnaar uit de bus. Zaakvoerster Marleen De Vijt was enorm gelukkig. “Dit had ik echt niet verwacht, maar het is een grote eer om deze award te winnen”, reageerde een overgelukkige De Vijt. Heylen Vastgoed en West-Littoral werden respectievelijk tweede en derde.

Vastgoedbelofte van het Jaar

Niet alleen gevestigde waarden, maar ook aanstormend talent werd in de kijker gezet. Via live stemming kon de sector zo mee haar eigen Vastgoedbelofte van het Jaar kiezen. De drie genomineerden waren: Tom Voet van Immo Vivo uit Edegem, Diane Mertens van Empresa Consult uit Sint-Truiden en Hendrik Tanghe van Vinta uit Kortrijk. Uiteindelijk werd Vinta, gespecialiseerd in het aankoopproces bij een woning, de winnaar. “Stiekem hadden we hier wel op gehoopt. Het is een blijk van waardering voor de inspanningen die mijn vrouw en ik dagelijks leveren”, aldus de kersverse Vastgoedbelofte van het Jaar. Immo Vivo en Empresa Consult werden respectievelijk tweede en derde.

Vastgoedstudent van het Jaar

In Brussel werd gisterenavond ook de vastgoedstudent met het beste eindwerk bekroond. Ria Hens van Syntra Limburg - Campus Genk mocht de prijs in ontvangst nemen voor haar eindwerk ‘Bemiddeling bij verkoop van een appartement, onder het toepassingsgebied van de Wet Breyne, waarbij de bouwpromotor failliet gaat’.

Pieter Pourbusprijs

De Pieter Pourbusprijs gaat jaarlijks naar een politicus of organisatie die zich op een positieve manier inzet voor de vastgoedsector in Vlaanderen. Het Directiecomité van CIB Vlaanderen kende de prijs dit keer toe aan het Steunpunt Wonen als erkenning voor de belangrijke bijdrage van het uitgevoerde wetenschappelijke onderzoek tot beleidsvoorbereidende successen. CIB Vlaanderen waardeert de open houding van de onderzoekers voor input en feedback vanuit de vastgoedpraktijk, waarmee wel degelijk rekening wordt gehouden. Coördinator Sien Winters: “Een prijs die we zeer ter harte nemen als blijk van waardering voor de inspanningen die we met ons team leveren inzake de Vlaamse woningmarkt.”

Georges De Wandeleerprijs

De Georges De Wandeleerprijs gaat traditioneel naar een verdienstelijk CIB-lid. Dit jaar mocht Gert Toye (ERA Immo Toye uit Grimbergen) deze prijs in ontvangst nemen. Gert Toye zet zich al ruim dertig jaar ten dienste van zijn collega’s in als bestuurder van CIB Vlaanderen en als bestuurder van de provinciale afdeling CIB Vlaams-Brabant Brussel.

(Bron: CIB Vlaanderen)


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...