Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Registratierechten bereiken piek van 4 miljard euro

donderdag 13 februari 2014 14:15
Registratierechten bereiken piek van 4 miljard euro

“Deels toe te schrijven aan prestaties vastgoedmarkt” 

De Belgische staat heeft vorig jaar voor het eerst meer dan 4 miljard euro fiscale ontvangsten aan registratierechten geheven. Dat bericht Le Soir woensdag.

Dit record is deels toe te schrijven aan de prestaties van de vastgoedmarkt. Toch zijn het vooral de grootinvesteerders die zorgden voor de stijging. Ook al blijven de prijzen stijgen, de vastgoedactiviteit op zich kende een lichte terugval (-0,1 procent volgens de federatie van de notarissen) en het aantal toegekende kredieten kelderde vorig jaar met 9 procent.

Opbrengstgebouwen

Het zijn dus de welstellende of institutionele investeerders, die bijvoorbeeld opbrengstgebouwen kopen, die hebben toegelaten de kop boven water te houden, aldus Le Soir. Zij hebben geïnvesteerd in het hoge segmentgamma en hebben zo bijgedragen tot de stijging van de fiscale ontvangsten die voortvloeien uit de registratierechten.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...