Renovatiedag - 100 renovaties, garant voor 100 unieke verhalen

woensdag 04 mei 2016 10:00
Renovatiedag - 100 renovaties, garant voor 100 unieke verhalen

“Architect en bouwheer doen samen hun renovatieverhaal uit de doeken” 

Op zondagnamiddag 29 mei 2016 zetten NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, en het tijdschrift ‘Ik Ga Bouwen & Renoveren’ terug hun schouders onder de 18de editie van de Vlaamse Renovatiedag. Hét moment voor al wie denkt aan renoveren om een namiddag op pad te gaan langs tal van gerealiseerde renovaties in Vlaanderen. Tijdens de Renovatiedag editie 2016 openen bijna 100 renovaties exclusief hun deuren. Garant voor 100 unieke verhalen. Op elke locatie krijgt u het verbouwverhaal van naaldje tot draadje verteld: de ontdekking van het gebouw, de aankoop, de opborrelende ideeën, de zoektocht naar geschikte partners, de obstakels en hinderpalen … tot de aangereikte oplossingen. Tijdens de Renovatiedag komt de bezoeker het allemaal te weten.

Want de Renovatiedag is veel meer dan een namiddag huisjes kijken. Naar goede gewoonte staan de mensen achter de realisaties centraal. Op iedere locatie doen architect en bouwheer samen hun renovatieverhaal uit de doeken. Ze belichten hoe ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking is verlopen. Jaarlijks vinden tal van toekomstige verbouwers zo de ontwerper die op hun lijf geschreven is.

Diversiteit

Deze editie is er een hele variëteit aan stijlen te ontdekken. Gaande van gerenoveerde rijwoningen en appartementen in stedelijke omgevingen, over alleenstaande woningen en villa’s buiten de stadskern tot fabrieksgebouwen die zijn omgebouwd tot lofts. Of wat te denken van een omgebouwde kapel, of een tot woning gerenoveerde droogloods? Stuk voor stuk modelvoorbeelden van een goede aanpak en uitvoering.

Geïnteresseerden kunnen de renovaties gratis en exclusief bezoeken op zondag 29 mei tussen 13u en 18u. Bezoekers moeten zich enkel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be.

(Bron: Bouw en Wonen)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...