Reportages ontwerpen VRT-gebouw

maandag 04 april 2016 10:00

“Naast omroepgebouw ruimte om te wonen, werken en winkelen” 

Begin dit jaar werd bekendgemaakt dat een consortium met Robbrecht en Daem Architecten en Dierendonckblancke Architecten het nieuwe VRT-gebouw in Brussel gaat ontwerpen. Het team was geselecteerd uit vijf kandidaten. Omroep Canvas is bij alle partijen langsgegaan om hen te volgen tijdens de voorbereidingen van hun inzending.

Het nieuwe onderkomen van de omroepen VRT en RTBF wordt 55.000 vierkante meter groot en vormt het startpunt van de herontwikkeling van de zogeheten Reyerssite. Dit twintig hectare omvattend gebied moet in de toekomst uitgroeien tot een nieuwe stadswijk, waar naast het omroepgebouw ruimte is om te wonen, werken en winkelen. 

Reportages

Voor het ontwerp van het omroepgebouw heeft het Team Vlaams Bouwmeester in 2014 een Open Oproep uitgeschreven, waaraan 64 architectenbureaus deelnamen. Canvas legde vast hoe de vijf geselecteerde bureaus en teams te werk gingen.

“Wat maakt hun aanpak bijzonder? Waaruit putten ze inspiratie, zowel binnen als buiten de architectuur? En hoe verhouden vroegere, al dan niet gerealiseerde projecten zich tot hun voorstel voor het nieuwe gebouw van de VRT?”, zijn vragen die de omroep erbij stelde.

De uitzendingen zijn nu hun geheel online gezet en te bekijken via de onderstaande links:


De bouw van het VRT-gebouw gaat volgend jaar van start. In 2020-2021 moet het klaar zijn.

(Bron: Architectenweb.nl)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...