Ruim helft Belgen heeft vertrouwen in vastgoedmarkt

donderdag 15 maart 2018 16:00
Ruim helft Belgen heeft vertrouwen in vastgoedmarkt

“Vastgoed als uitstekende belegging” 

Ruim de helft van de Belgen (52 procent) kijkt met het nodige vertrouwen naar de Belgische vastgoedmarkt, een toename met 11 procent ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit cijfers van de Real Estate Trust Barometer, een jaarlijks onderzoek bij 1.500 Belgen van marktonderzoeksbureau WES en communicatiebureau Bereal, gespecialiseerd in wonen en vastgoed.

Vastgoed wordt door 65 procent van de respondenten gezien als een uitstekende belegging, ook dat is bijna 10 procent meer dan in 2016. "Van geruchten over een zogeheten overgewaardeerde markt, stijgende rentevoeten, of andere veelbesproken verhalen over de sector en de markt trekt de Belg zich weinig aan", klinkt het.

Vastgoedberoepen

WES en Bereal polsen elk jaar ook naar het vertrouwen van de Belg in de verschillende vastgoedberoepen. In 2016 genoten de architecten nog het meeste vertrouwen van alle vastgoedberoepen, maar die plaats is intussen ingenomen door de notarissen. Louter afgaand op de perceptie die over een bepaalde beroepsgroep leeft, zegt 55 procent van de Belgen redelijk tot veel vertrouwen te hebben in de notarissen. Wat de architecten betreft, is dat bij 53 procent van de Belgen het geval. De landmeter staat op de derde plaats, met 51 procent. Over de vastgoedmakelaars heeft 31 procent van de respondenten een positief beeld. Bij de projectontwikkelaars is dat 34,5 procent. Bijna 60 procent van de Belgen klaagt over de prijs-kwaliteitsverhouding van de bouwpromotoren en stelt het gebrek aan vakkennis geregeld in vraag.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...