Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Schauvliege wil in wildgroei attesten bij nieuwbouw snoeien

vrijdag 24 oktober 2014 13:32
Schauvliege wil in wildgroei attesten bij nieuwbouw snoeien

“Administratieve last en kosten beperken voor verkoper en overheid” 

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil snoeien in de wildgroei van attesten bij de bouw van een woning. Ze onderzoekt een alomvattend attest voor nieuwbouwwoningen. Dat schrijft De Tijd vrijdag.

Wie vandaag een woning verkoopt, moet een hele resem aan attesten voorleggen. Schauvliege wil dat aantal attesten voor nieuwbouwwoningen inperken om de administratieve last en de kosten te beperken voor zowel de verkoper enerzijds als de overheid. Concreet onderzoekt ze of het voor nieuwbouw mogelijk is om tot een globaal attest te komen dat alle - of toch zo veel mogelijk - bestaande attesten vervangt. Details over de timing van het onderzoek naar de haalbaarheid van zo'n attest zijn voorlopig niet bekend. Als blijkt dat zo'n globaal attest mogelijk is, wil Schauvliege daarover de nodige afspraken maken in de Vlaamse en met de federale regering. Daarna is een aanpassing van de wetgeving nodig.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...