Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Slachthuissite in Lokeren verkocht aan Gentse projectontwikkelaar

woensdag 02 oktober 2013 10:17
Slachthuissite in Lokeren verkocht aan Gentse projectontwikkelaar

“Verschillende deelzones met kleine en grote woningen” 

De stad Lokeren verkocht de site van drie hectare aan de Oude-Bruglaan, waar groep Vanden Avenne een varkensslachthuis uitbaat, aan de Gentse projectontwikkelaar nv Green Corner. Het stadsbestuur van Lokeren meldt dat met de verkoop een bedrag van vijf miljoen euro gemoeid is.

Toen het slachthuis De Lokery een tijd geleden zijn capaciteit wilde verdubbelen tot één miljoen varkensslachtingen per jaar, ontstond er heel wat buurtprotest en ook de stad Lokeren vond een slachthuis met wekelijks 20.000 slachtingen in een woonomgeving "onverantwoord" en "niet meer van deze tijd". Daarom wilde het stadsbestuur de site verkopen via een openbare verkoop.

Woonproject

Tijdens deze verkoop daagden echter geen geldige kandidaten op. "We stelden daarop een ontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan op, om toekomstige kopers duidelijk te maken wat we willen dat er met de site zal gebeuren", verduidelijkt burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld). Die zet had wel succes, nv Green Corner wil de site voor vijf miljoen euro kopen en er vanaf 1 juli 2015 over beschikken. Het slachthuis krijgt daarmee ook de tijd om haar slachtactiviteiten en installaties naar het Kempense Oevel over te brengen.

Op de site komt een bebouwing in verschillende deelzones: kleine en grote woningen, eensgezinswoningen of meergezinswoningen met voldoende buitenruimte voor elke woongelegenheid. Er komt ook openbaar groen en een zone voor sport en spel. "De site, gelegen tussen de Durme en het natuurreservaat Molsbroek, is een unieke locatie", aldus nog Anthuenis.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...