Sociale woningen zijn het slechtst geïsoleerd in Oost-Vlaanderen

donderdag 07 mei 2015 16:55
Sociale woningen zijn het slechtst geïsoleerd in Oost-Vlaanderen

“Vlaamse overheid wil percentage tegen 2020 op nul krijgen” 

De sociale woningen in de provincie Oost-Vlaanderen lopen achter wat betreft energiezuinigheid. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Wonen Liesbeth Homans op een vraag van Valerie Taeldeman (CD&V) in de bevoegde commissie van het Vlaams parlement.

Uit de recentste patrimoniumenquête van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) blijkt dat bijna 30 procent van de sociale woningen in Oost-Vlaanderen niet beschikt over dakisolatie. Dat heeft onder meer te maken met de grote concentratie van appartementsgebouwen in Gent, waar dakisolatie minder voor de hand ligt.

Dakisolatie

West-Vlaanderen realiseerde in vier jaar tijd een bijzondere verbetering. Het aantal sociale woningen zonder dakisolatie en centrale verwarming is er gehalveerd. De provincies Limburg en woningen dat een of meerdere knelpunten vertoont rond dakisolatie, enkel glas en verouderde verwarming gedaald tot 33 procent. In 2010 was dat nog 48 procent. Het doel van de Vlaamse overheid is het percentage tegen 2020 op nul te krijgen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...