Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Spaanse huizenprijzen blijven dalen

vrijdag 07 maart 2014 16:20
Spaanse huizenprijzen blijven dalen

“Daling in slotkwartaal wel minder uitgesproken” 

De woningprijzen in Spanje zijn tijdens het slotkwartaal van 2013 verder gedaald. Op jaarbasis ging het om een afname met 7,8 procent. De Spaanse huizenprijzen zijn daarmee onafgebroken gedaald sinds 2008, toen de vastgoedbel in het Zuid-Europese land uiteenspatte. Dat blijkt vrijdag uit de publicatie van officiële statistieken van het nationale instituut Ine.

De prijzen dalen ondertussen evenwel minder hard dan tijdens de voorgaande jaren. Over hetzelfde kwartaal van 2012 daalden ze nog met 12,8 procent, een jaar eerder nog met 11,2 procent. De daling tijdens het slotkwartaal van vorig jaar was ook minder uitgesproken dan tijdens het derde (-7,9 procent), tweede (-12,1 procent) en eerste kwartaal (-14,3 procent) van 2013.

Sinds de piek tijdens het derde kwartaal van 2007 zijn de Spaanse woningprijzen in totaal met 37 procent gekelderd. Spanje is ondertussen uit twee jaar van recessie gekomen, maar de werkloosheid blijft er op een recordniveau (26,03 procent) en de groei blijft zeer zwak (0,2 procent tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar).

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...