Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Spaanse huizenprijzen stijgen opnieuw

maandag 16 december 2013 16:55
Spaanse huizenprijzen stijgen opnieuw

“En dat voor het eerst in drie jaar tijd” 

De huizenprijzen in Spanje zijn in het derde kwartaal van 2013 voor het eerst sinds het tweede kwartaal van 2010 weer gestegen. Dat blijkt maandag uit data van het Spaanse statistiekbureau.

De huizenprijzen namen met 0,7 procent toe ten opzichte van het tweede kwartaal. Ten opzichte van een jaar geleden was er desondanks nog sprake van een daling met 7,8 procent.

Hypotheken

Economen wijzen er overigens op dat de cijfers een verkeerd beeld geven. "Het lijkt erop dat de bodem is bereikt, maar alle andere indicatoren over de Spaanse huizenmarkt wijzen op het tegendeel", aldus Fernando Encinar, de oprichter van de grootste vastgoedwebsite van Spanje. 

Zo kelderden de huizenverkopen in oktober met 10 procent ten opzichte van een jaar eerder, aldus het statistiekbureau eerder deze maand. In september werden er minder dan 15.000 hypotheken verstrekt, tegen de piek van zowat 129.000 in september 2005. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...