Steeds meer investeerders op Belgische woningmarkt

woensdag 27 september 2017 10:00
Steeds meer investeerders op Belgische woningmarkt

“Een op de vijf woningen wordt gekocht om te verhuren” 

Investeerders spelen een steeds grotere rol op de Belgische woningmarkt. Een op de vijf eengezinswoningen en appartementen die verkocht worden, komt in handen van een investeerder die niet zelf in het pand gaat wonen, maar het wil verhuren. Dat blijkt uit een onderzoek van Investr, een onlineplatform voor vastgoedinvesteerders.

Fiftyfifty

Als je alleen naar de verkopen van nieuwbouwpanden kijkt, wordt zelfs de helft opgekocht door investeerders. Tien jaar geleden was dat maar 10 procent. "We stevenen in België meer en meer af op een vastgoedmarkt zoals in Duitsland, waar de verhouding tussen de eigenaarsmarkt en huurdersmarkt fiftyfifty is", zegt Investr-topman Frédéric Vandenhende. "Tot vandaag was onze markt er vooral een van eigenaars. Mensen die een pand kochten om er zelf in te gaan wonen. Dat is stilaan aan het veranderen, waardoor we een grotere huurdersmarkt zullen krijgen."

Rendement

Volgens het onderzoek bij 500 mensen, waarover Het Laatste Nieuws en De Morgen dinsdag ook berichtten, zijn vooral jongeren en mensen uit een hogere sociale klasse geïnteresseerd om te investeren in vastgoed. Ze beschouwen zo'n investering als crisisbestendig en denken dat er weinig risico aan is verbonden. Vandenhende wijst er wel op dat velen het rendement van een vastgoedbelegging te hoog inschatten.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...