Subsidie voor woningrenovatie voor gezinnen met laag inkomen in Galmaarden

vrijdag 08 maart 2019 11:30
Subsidie voor woningrenovatie voor gezinnen met laag inkomen in Galmaarden

Bron: Pixabay

“Verbetering kwaliteit, gezondheid, veiligheid en energiezuinigheid van hun woning” 

De provincie Vlaams-Brabant stelt het OCMW van Galmaarden 300.000 euro ter beschikking waarmee het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn gezinnen met een laag inkomen kan subsidiëren voor de renovatie van hun woning. Het betreft een subsidieretentie of renteloze lening met uitgestelde terugbetaling die pas moet terugbetaald worden bij vervreemding van de woning door verkoop, via erfenis of schenking.

De provincie wil deze gezinnen financieel tegemoetkomen omdat het hen vaak aan de nodige financiële middelen ontbreekt om noodzakelijke investeringen te prefinancieren ter verbetering van de kwaliteit, gezondheid, veiligheid en energiezuinigheid van hun woning. De betrokkenen worden in het renovatieproces begeleid door de Woonwinkel Pajottenland, die hen helpt bij het opmaken van een renovatieplan over het zoeken van aannemers en de opvolging van de werken tot de betaling van facturen.

Voorwaarden

De subsidieretentie bedraagt per woning maximaal 30.000 euro. Met het totale bedrag dat de provincie ter beschikking stelt, kunnen dus een tiental woningen gerenoveerd worden. Om hiervoor in aanmerking te komen, mag het gezamenlijke belastbaar inkomen voor een alleenstaande niet hoger zijn dan 40.810 euro en voor een gezin van minimum twee personen 57.830 euro. Er wordt bij de toewijzing voorrang gegeven aan 65-plussers. Eerder subsidieerde de provincie reeds gelijkaardige projecten in Tienen, Halle, Vilvoorde en Sint-Pieters-Leeuw.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...