Succesvolle editie van Batibouw afgesloten

dinsdag 08 maart 2016 11:00
Succesvolle editie van Batibouw afgesloten

“Bezoekersaantal oversteeg opnieuw de kaap van 300.000” 

De 57ste editie van de beurs Batibouw werd een editie om U tegen te zeggen: de kaap van 300.000 bezoekers werd opnieuw comfortabel overschreden. De exposanten toonden zich unaniem tevreden en de bezoekers keerden vol inspiratie terug naar huis. De thema’s van deze editie vormden een perfecte kapstok voor iedereen die een bouw- of verbouwproject wou realiseren. Philippe Harinck, Managing Director bij Hansgrohe Benelux bevestigt: “Dit jaar werden alle zintuigen van onze bezoekers gestimuleerd door de presentatie van ons gamma, waarmee we perfect in de lijn van het hoofdthema lagen.”

Ook de kwaliteit van de bezoekers sprong de exposanten in het oog. Viessmann Benelux, vertegenwoordigd door Managing Director Patrick O, beaamt deze tendens: “Het aantal potentiële kopers dat we dit jaar registreerden, overstijgt het aantal van de voorgaande jaren. Het lage rendement op de spaarboekjes zorgt er merkbaar voor dat de Belg in zijn woning wil investeren. Zo merken we bijvoorbeeld dat de consument klaar is om voor een nieuwe en duurzame verwarmingsinstallatie te opteren. Een slimme keuze, want dit levert immers een positief rendement op.”

Bezoekers

Tijdens elf dagen, waarvan drie met een nocturne, vulden professionele en particuliere bezoekers alle Paleizen van Brussels Expo en droegen zo bij aan een onmisbare beurs voor de hele sector. Gemiddeld danken deelnemende exposanten zo’n 35% van hun jaaromzet aan hun deelname aan de beurs. Sommigen realiseren zelf tot 50%. Door de omvang van de beurs, kwaliteit van de aanwezige exposanten, het aanbod van producten en diensten, de centrale ligging en een warm onthaal kent Batibouw al sinds 57 jaar een groot succes.

Het welslagen van de beurs was vooraf niet geheel vanzelfsprekend, mede door de tragische gebeurtenissen die in Parijs plaatsvonden en het verhoogde dreigingsniveau dat daarmee gepaard ging in België. De hele evenementensector in het land voelde de gevolgen, van Oostende tot Aarlen. Er werd geanticipeerd op een ‘natuurlijke’ daling van zo’n 5 tot 10 % van de bezoekersaantallen. Het tegendeel was echter waar. Het bezoekersaantal dat Batibouw dit jaar verwelkomde oversteeg opnieuw de kaap van 300.000.

Pierre Hermant, CEO van Fisa, benadrukt: “De Brusselse autoriteiten hebben alles in werking gesteld opdat alle deelnemers op een gemakkelijke en comfortabele manier de beurs konden bereiken, onder optimale veiligheidsvoorwaarden. We bedanken hen dan ook voor hun inspanningen”. Pierre Hermant besluit: “De samenloop van factoren zoals een lage rente op de spaarboekjes, gecombineerd met kwalitatieve innovaties, saloncondities en een stijgend aantal renovatieprojecten, hebben van Batibouw 2016 een uitstekende editie van het grootste evenement uit de bouwsector gemaakt.

Hermant verduidelijkt: “We benadrukken de voordelen van een deelname aan de beurs; het is het enige medium dat zich nog leent tot een prikkeling van de vijf zintuigen. Er werd aanzienlijk veel werk met de exposanten verricht opdat hun deelname aan Batibouw een succes zou worden, onder andere door ervoor te zorgen dat zij meer dan ooit aan de verwachtingen van de bezoekers voldoen. Dat heeft iedereen goed begrepen en wordt door de algemene tevredenheid bevestigd.”

Philippe Lhomme, CEO van Deficom, onderstreept het “uitstekende werk geleverd door het nieuwe team, geleid door Jan Jughmans, directeur van de beurzen Batibouw en Cocoon”. Philippe Lhomme en Pierre Hermant tonen zich dan ook tevreden over hun keuze.

We noteren alvast de data voor de 58e editie van BATIBOUW, die zal plaatsvinden van donderdag 16 februari tot en met zondag 26 februari 2017.

(Bron: Bouw en Wonen)


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...