Te koop - Meest glamoureuze huizen ter wereld

woensdag 29 april 2015 11:00

"Woningen in adembenemende setting" 

Meest gefilmd
Aan de westkust van Amerika, meer bepaald in Malibu, loopt het er vol van Hollywood-sterren. Sinds de jaren 1930 werd het dé plek bij uitstek om er als ster te vertoeven. De zomerhuisjes sprongen al snel als paddenstoelen uit de grond en dat langs de wereldberoemde stranden van de kuststad. Zo zijn bijvoorbeeld woningen van Steven Spielberg, Dustin Hoffman, Goldie Hawn en Pierce Brosnan in deze regio terug te vinden. Ook de gekende Villa Contenta is er gelegen. Deze villa is onder meer te zien in de tv-serie True Blood en films zoals Funny People en I Love You Man. Het huis is vooral gekenmerkt door kalksteen en antieke houten vloeren uit de 18de eeuw. Ook een groot zwembad en een Romaans paviljoen zijn van de partij. De vloer van het zwembad is bovendien bekleed met een miljoen schelpen. Het huis telt 13 slaapkamers, heeft diverse tennisbanen en grootste plantenkassen met zeldzame cactussen. De vraagprijs voor deze villa bedraagt 32,5 miljoen pond.

Beroemdheden spotten
Op vlak van feesten is Ibiza hét centrum van de wereld. Naast het drinken van cocktails op het strand, kunnen toeristen er bovendien achter elke palmboom een beroemdheid terugvinden. Zo zijn Orlando Bloom, Justin Bieber, Paris Hilton, Lindsay Lohan en Leonardo DiCaprio er vaak geziene gasten. Interesse om een glimp op te vangen van een van deze sterren? Dan kan de villa Casablanca misschien iets voor u zijn. Deze villa is gebouwd op verschillende niveaus, heeft een woonkamer met glazen wanden en beschikt over een slaapkamer met zicht op zee. Ook een badkamer in de rotsen, vier slaapkamers en een overdekt zwembad zijn hier niet vreemd. Vanuit de woonkamer kan er ook elke avond gekeken worden naar de zonsondergang op zee. Een uitzicht om u tegen te zeggen.

Oase van sneeuw
In de stilte van een van de meest majestueuze bergketens in de wereld, ligt het stadje Chamonix, vooral gekend als plek waar de oudste skigebieden gelegen zijn en waar de eerste Olympische Winterspelen werden gehouden. In een van de chicste stukjes van de stad ligt Les Tines, een moderne blokhut met driedubbele beglazing, geothermische verwarming en zes suites. Bovendien is er ook een sauna, een eigen gym, een massageruimte en een bioscoop om echt te ontspannen. Drankjes voor het avondeten kunnen ook geserveerd worden in een aparte zitkamer met open haard. Deze woning kan gekocht worden voor om en bij de vijf miljoen pond.

Paradijs
Barbados is het blijvende paradijseiland voor beroemdheden die willen overwinteren. Simon Cowell, de Beckhams, Rihanna en nog vele anderen komen hier hun batterijen opladen. Villa Gardenia is een woning gebouwd in een klassieke stijl en gelegen aan de waterkant. De villa is gekenmerkt door acht slaapkamers, een zwembad, tennisbaan en weelderige tuinen. Deze villa kan de jouwe zijn voor 31 miljoen pond.

Meest exotisch
De economie in Vietnam boomt en ook de toeristische sector doet het goed. Deze laatste is vooral gekenmerkt door westerlingen die geïnteresseerd zijn in de naoorlogse sightseeing, de zilveren stranden en de wuivende palmen. Nu de overheid de regels voor buitenlandse eigendommen heeft versoepelt, rijst ook hier de interesse voor de vastgoedmarkt. Zo worden diverse herenhuizen aan de kust te koop gezet, elk met vijf slaapkamers en evenveel badkamers en tevens ook zwembaden. Dat voor minimaal 1 miljoen pond. Met een mojito in de hand kunnen alle zorgen snel vergeten worden.

Landgoed met Moorse invloeden
Marrakech is in de loop der jaren steeds verleidelijker geworden voor de rich and famous. In de jaren 60 waren De Rolling Stones er vaak te vinden en steeds meer werd de stad Celebrity-vriendelijk. Carey Mulligan, Maggie Gyllenhaal,... ze passeerden allemaal de revue en genoten met volle teugen van de vrijheid achter de hoge muren en kronkelende steegjes. Omsloten door hoge poorten en gekenmerkt door een eigen meer en een eigen waterval, is Dar Olfa in Marrakech waarschijnlijk het meest prestigieuze landgoed. De woning heeft vele zwembaden, een lounge in open lucht, diverse Moorse binnenplaatsen en twaalf slaapkamers, elk met hun eigen tuinen. Wat wil je nog meer? Een bibliotheek van drie verdiepingen, een theater, een discotheek en een ondergrondse parking voor vijftien voertuigen. De vraagprijs voor dit plaatje bedraagt 52 miljoen pond.

Duurste buitenhuizen
The Hamptons zijn een verzameling van populaire badplaatsen met veel bijzonder dure buitenhuizen van rijke Amerikanen. Oorspronkelijk waren The Hamptons een van de summer colonies van de VS, waar welgestelde Amerikanen hun vakanties doorbrachten. Hoewel die kolonies traditioneel bastions waren van "oud geld"", staan The Hamptons nu ook bekend om de vele beroemdheden, zoals zangers en acteurs, die er verblijven. Calvin Klein, Brooke Shields, Jennifer Lopez, Richard Gere, Steven Spielberg, Renee Zellweger, Gwyneth Paltrow, Paul McCartney, Robert de Niro en Paul Simon hebben hier bijvoorbeeld herenhuizen met grote tuinen.

Het tweede duurste huis in de Verenigde Staten, het zogenaamde Briar Patch, is net op de markt gekomen voor 89 miljoen pond en is gelegen op het legendarische Georgica Pond, waar de Clintons vaak hun zomer doorbrachten. Het huis werd ontworpen in de jaren 1930, toen veel van de vroegere landgoederen voor het eerst werden gebouwd als vakantiehuizen, en is onlangs zorgvuldig gerestaureerd. De woonst beschikt onder andere over zes slaapkamer, een bijgebouw met vier slaapkamers, een tennisbaan, zwembad en grote fitnessruimte. East Hampton Airport ligt bovendien op minder dan 10 minuten rijden voor wie met de privéjet of helikopter wenst te komen.

Ware James Bond-stijl
Een woonst in een echte James Bond-stijl, het kan. Mandalay House ligt op het puntje van Mandalay Point op Hamilton Island en is volledig omringd door wit zand en sprankelend water. Het huis is gebouwd in koloniale stijl en heeft aan de rand een eigen haven en eigen plek om te snorkelen. Er zijn bovendien zes slaapkamers met marmeren badkamer, een kamer voor de meid, een bijkeuken, een echte wijnkelder, bioscoopruimte, een was - en naaiatelier, een studio en een binnenplaats. De nieuwe eigenaar van deze eigendom zal om en bij de 13 miljoen pond moeten neerleggen.

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...