Terreur weegt niet op vastgoed Molenbeek

dinsdag 10 mei 2016 13:00
Terreur weegt niet op vastgoed Molenbeek

“Veel vastgoedtransacties afgesloten in april” 

De aanslagen van 22 maart in de luchthaven en de metro hadden geen enkele impact op de aankoop van woningen in ons land, ook niet in Brussel. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen voor april. De daling in vergelijking met maart in Brussel (-0,5 procent) is zelfs kleiner dan in Vlaanderen (-1,5 procent), schrijft De Tijd dinsdag.

Het is niet zo dat mensen plots verkiezen in 'veiligere' Brusselse gemeenten te willen wonen. Brussel-Stad was, ondanks de massale aanwezigheid van politie en militairen, de gemeente met de meeste vastgoedtransacties in april. 10,6 procent van alle aankopen in het Brussels Gewest gebeurden in april in Brussel-Stad, tegenover 8,8 procent een jaar eerder. Schaarbeek en Molenbeek komen respectievelijk op de vierde en zesde plaats. Hun marktaandeel bleef vrij stabiel.

Het beeld dat vermogende Belgen en buitenlanders niet meer in Brussel kopen, lijkt evenmin te kloppen. Er blijken heel veel transacties te worden afgesloten in Ukkel en Elsene, zeer geliefd bij buitenlanders. Ook duurdere gemeenten als Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe blijven het goed doen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...