Tesla maakt dakpannen van zonnepanelen

maandag 31 oktober 2016 09:00
Tesla maakt dakpannen van zonnepanelen

“De opwarming van de aarde is een serieuze crisis, we moeten iets doen” 

Tesla, de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens, heeft vrijdag zijn nieuw product voorgesteld: zonnepanelen als dakpannen, gemaakt uit kwartsglas. De nieuwigheid past in de strategie van diversificatie."De opwarming van de aarde is een serieuze crisis, en we moeten iets doen", verklaarde Tesla-topman Elon Musk bij de voorstelling van het zonnepaneeldak.

"Zonnepanelen moeten mooier en aantrekkelijker gemaakt worden, net als elektrische wagens". Musk wees erop dat de eerste elektrische auto's op een golfkarretje leken, terwijl heel wat Tesla's nu gekocht worden door de elite in Hollywood en Silicon Valley. "Hetzelfde moet gebeuren met zonnepanelen".

Integratie dakstructuur

Het nieuwe product, dat samen met SolarCity werd gemaakt, ziet er in elk geval aantrekkelijk uit. De zonnepanelen zijn volledig geïntegreerd in de dakstructuur en dus amper zichtbaar. Waar deze panelen zullen gebouwd worden, is nog niet bevestigd. Waarschijnlijk wordt het de fabriek van SolarCity in Buffalo, in de staat New York. Ook over de prijs bestaat nog onduidelijkheid.

De eerste panelen zouden al in de loop van volgend beschikbaar worden. Tesla mikt op een marktaandeel van zo'n 5 procent. Musk stelde vrijdag ook een nieuwe versie van de Powerwall-batterij voor, waarmee zonne-energie in huis kan opgeslagen worden.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...