Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Tien procent minder vraag naar woonhuizen

maandag 09 september 2013 09:51
Tien procent minder vraag naar woonhuizen

“Vooral jonge gezinnen kopen minder” 

In het eerste half jaar van 2013 was er tien procent minder vraag naar woonhuizen. Vooral jonge gezinnen kopen minder. In Limburg loopt de vraaguitval op tot twintig procent. Dat schrijft De Zondag op basis van een analyse van adviesbureau Immotheker.

"Het is zowat het zwakste eerste semester van het voorbije decennium", aldus John Romain van Immotheker. Hij ziet naast het psychologisch aspect van de crisis ook een verklaring in de strengere kredietregels van banken, vooral voor langlopende leningen. In 2011 koos nog veertig procent voor een duurtijd van dertig jaar, dit jaar is dat nog maar 16,6 procent, aldus Immotheker.

De vraaguitval is het grootst voor nieuwbouw, met 36,8 procent ten opzichte van 2011. "Door de duurdere energienormen is bouwen en verbouwen al sinds 2012 te duur voor de modale Belg", aldus nog Romain.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...