Tips om het verhuisproces zo goed mogelijk te laten voorbijgaan

dinsdag 15 september 2015 14:30
Tips om het verhuisproces zo goed mogelijk te laten voorbijgaan

“Spullen inpakken per kamer maakt het uitpakken gemakkelijker” 

Iedereen moet er een keer aan geloven: verhuizen. Wanneer je eindelijk je droomhuis hebt gevonden, gaat er jammer genoeg altijd een verhuizing aan vooraf. Verhuizen hoeft niet moeilijk te zijn, je moet alleen aan een aantal zaken denken voordat je begint. Een goede planning maken en gestructureerd te werk gaan is erg belangrijk. Hierbij alvast een aantal handige tips om het verhuisproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Tips voor het inpakken

Een belangrijke, maar ook logische tip, is om vroeg te beginnen met inpakken. Al je spullen met haast inpakken en ongeorganiseerd te werk gaan, kan leiden tot vele ergernissen tijdens het uitpakken. Gebruik daarom kwalitatief goede verhuisdozen. Vele mensen proberen te besparen door alles los of in kartonnen doosjes te vervoeren. Vaak is dat echter een duurdere oplossing dan goede dozen aanschaffen, gezien er veel inboedel kan sneuvelen gedurende de verhuizing.

Als tweede tip is het belangrijk dat het totale gewicht per verhuisdoos onder de twintig kilo blijft. Boven de 20 kilo kunnen de handvatten bijvoorbeeld scheuren of kan de onderkant doorzakken. Pak je spullen bovendien per kamer in, dat maakt het uitpakken een stuk gemakkelijker omdat alle belangrijke spullen nog steeds bij elkaar zitten.

Stevige verhuisdozen

Een andere handigheid is het gebruik van Kodiboxen. Kodiboxen maken je verhuis vast gemakkelijker en zijn steviger, handiger en milieuvriendelijker dan karton. Niet alleen worden de verhuisdozen aan je deur geleverd, ze moeten bovendien niet in elkaar geplooid worden, hebben geen tape nodig en worden nadien ook terug opgehaald op het nieuwe adres. Indien je je droomwoning via immoproxio.be koopt of huurt, krijgt je alvast drie weken Kodibox-verhuisdozen voor de prijs van één week.

Witgoed verhuizen

Maak je koelkast een dag van tevoren schoon en zorg ervoor dat je de koelkast 24 uur voor de verhuizing hebt uitgeschakeld. Op deze manier heeft de koelkast/vriezer voldoende tijd om te ontdooien en kan de koelvloeistof tot rust komen. Wanneer de koelkast in je nieuwe huis staat, is het ook verstandig om hem nog een dag te laten rusten. Bij het verhuizen van een wasmachine is het belangrijk om een dag van tevoren alles los te koppelen en het water er uit te laten lopen. Dit voorkomt een lekkage in de verhuisbus of in je nieuwe huis/appartement. Doe voorzichtig en rustig met de wasmachine en probeer de centrifuge ton vast te klemmen zodat deze niet kapot gaat tijdens de verhuisrit.

Verhuisbus

Wanneer je van plan bent om een verhuisbus of vrachtwagen te huren, dien je vooraf goed te inventariseren hoeveel ruimte je nodig zal hebben. Wanneer je over een grote afstand gaat verhuizen, is het slim om een vrachtwagen te huren om zo benzine en tijd te besparen. De huurprijs zal hoger zijn dan een kleinere verhuisbus maar benzine is tegenwoordig niet goedkoop, dus kunnen de variabele kosten veel hoger uitkomen dan bij een verhuisbus. Wanneer je binnen dezelfde stad gaat verhuizen is een verhuisbus huren een goede optie. Misschien moet je meerdere keren op en neer rijden maar dit zal de kosten niet veel omhoogdrijven. Probeer de achterkant van de bus altijd helemaal vol te zetten met stapelbare objecten. Probeer alles efficiënt vol te pakken met verhuisdozen en gebruik bijvoorbeeld kledingzakken om de tussenruimtes 100% te benutten. Al wie koopt of huurt via immoproxio.be, krijgt daarenboven 15% korting bij de huur van een verhuiswagen via Europcar.

(Bron: inhuis.wordpress.com / immoproxio.be)


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...