Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Toch belastingvermindering voor wie energiezuinig bouwde voor 2012

maandag 17 juni 2013 14:46
Toch belastingvermindering voor wie energiezuinig bouwde voor 2012

"Overgangsmaatregel belastingvermindering voor energiezuinige woningen nietig verklaard" 

Goed nieuws voor wie uit de boot viel toen de federale regering eind 2011 de belastingvermindering voor energiezuinige woningen afschafte. De overgangsmaatregel die de regering toen had voorgesteld, werd onlangs vernietigd door het Grondwettelijk Hof. Minister van Financiën Koen Geens laat daarom weten dat iedereen die een contract afsloot voor 30 december, alsnog recht heeft op een belastingvermindering. Dat schrijft De Zondag.

De overgangsmaatregel werd aangevochten door N-VA-Kamerlid Veerle Wouters, en zij krijgt volgens de krant nu gelijk van het Grondwettelijk Hof.

"Het gaat om 4.200 tot 17.000 euro aan belastingvermindering", zegt het Kamerlid in De Zondag. Alle bouwheren of kopers van een energiezuinige woning, die een contract afsloten voor 30 december 2011, hebben nu toch recht op de vermindering. Zij kunnen die nog invullen op het aangifteformulier voor de inkomsten van 2012 (codes 1347, 1367 en 1348). Je moet wel een energiecertificaat kunnen voorleggen. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...